Projektek

Családi napközik

Összefoglaló

Egyesületünk 2011. február elején hozta létre 3 csoportban / Süsü -, Gézengúz-, Pillangó Családi Napköziket. Szervezetünk 2009 óta működtet tanodát, ahova felső tagozatos, és középiskolás gyermekeket tudunk bevonni.

A tanoda a hátrányos helyzetű, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek iskolai előmenetelének segítésére, hátrányaik és lemaradásuk csökkentésének illetve készségeik fejlesztésére jött létre. A pályázat kiírója a fent említett korosztályt létesítette előnyben, ezért nem volt lehetőségünk alsó tagozatos tanulók bevonására. Azt láttuk és tapasztaltuk, hogy az alsó tagozatos gyerekek, ezáltal nagymértékű lemaradást halmoznak fel az évek alatt, s mire a felső tagozatba jutnak, már sokkal nehezebb az elmaradást korrigálni.

A családi napközi lehetőséget nyújtott a 14 év alatti iskoláskorú gyermekek délutáni felügyeletére, valamint tanulmányaik előmenetelének segítésére. 3 csoportban, összesen 21 fővel indult a napközik működése. A délután tanulással, házi feladat megoldásával, korrepetálással, valamint színes programokkal telik. A nyári időszakban szabadidős-, kézműves-, sport programok,események várják a hozzánk járó gyermekeket.

Jelenleg a 3 csoport összesen 17 fővel működik. 3 fő napközi vezető, 2 fő helyettes, valamint 1fő állandó segítő dolgozik a Családi Napközikben.


Széchenyi 2020